HOŞ GELDİNİZ (welcome)



Arı gibi bir muhteşem canlıyla ilgileniyorum ne öğreniyorsam burada paşlaşmak istedim.Saygılar Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun


Salı, Kasım 03, 2009

DOMUZ GRİBİ, HARAM HELAL KAVRAMLARI, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ VE BAL

DOMUZ GRİBİ: Virüslerin sebep olduğu bir hastalık,

VİRÜS: Bağışıklık sistemimizi sağlayan hücreleri etkisiz kılan canlı.

HARAM, HELAL KAVRAMLARI: Bizzat yaratan tarafından ortaya konan yapılması uygun hâl ve harekete HELAL; yapılmaması gereken hâl ve harekete HARAM denir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ: Canlının kendi vücudunu hastalıklara karşı koruması için yaptığı bütün hâl ve hareketler,

BAL: Bal arısının üretmiş olduğu şifa özelliği ayetle sabit bir besin maddesidir.



Şöyle bir hikâye anlatılır: Dünyanın döndüğünü açıklayan bir avrupalı bilim adamını mahkemede asmakla tehdit ederler; karısının da yalvarması üzerine bilim adamı mahkemede sözünü geri alır. Mahkeme kapısından çıkarken de şöyle der “siz ne derseniz deyin dünya yinede dönmeye devam edecek” İşte siz ne derseniz deyin bütün kurallarıyla kâinatı yarattığı gibi konumuz olan insan virüsünü de, domuz virüsünü de, bağışıklık sistemini de, şifa veren balı üreten bal arısını da ALLAH yaratmıştır.

Bize de (Akledebilen biz insanlara) bilmediğimizi yazılı kitabı Kuran ile görsel kitabı Kâinat ile O öğretmiştir. Sosyal yaşantı biçimimizden tutunda yeme içmemize kadar aklınıza ne gelirse gelsin her türlü hâl ve hareketin(davranışın) biz insanlara yararlı olana helâl, zararlı olana da haram denmesiyle 2 kategoriye ayırmıştır yüce yaradan ALLAH, bizlere de uymamızı emretmiştir. İşte örnek: Yeme içmemizde domuz ürünlerinden elde edilen her şeye haram denmiştir. Balı ise bağışıklık sistemimizi güçlendiren, şifa veren özelliğini bize ayetle bildirerek yenmesini helâl kılmıştır yüce yaradan ALLAH.

Bilim adamları diyor ki; H1 N1 diye adlandırılan domuz gribi virüsü insandan gelen virüsle domuzdan gelen virüsün karşılaşmasıyla mutasyona(değişime) uğrayarak bu virüs şekli ortaya çıkmaktadır. Bu virüsü değişime uğrayacak şekilde yaratan yüce Allah’tır.

Sorarım şimdi size ey ahâli: Ben bu domuzu avlumda onunla içli dışlı olarak yetiştirmez, etini de yemezsem haram diye; domuzdaki virüsle bendeki virüs karşılaşır mı?

Sorarım şimdi size ey ahâli: Yenmesi haram olan bir canlının mesela karga ile fare geninin mısıra aşılanması sonucu elde edilen mısırdan üretilen yemlerin nasıl hayvanları delirttiğini DELİ DANA hastalığı olarak TV’lerde bağıranları duymadınız mı? Ve de bu mısırdan elde edilen glikozun çikolata dan da tutun; tatlandırıcı olarak paketle satılan bütün ürünlerde kullanılacağını yada kullanıldığını kafanız almıyor mu?

Sorarım şimdi size ey ahâli: Yenmesi ve de yedirilmesi Haram olan kanın (mezbahalardan elde edilen kan ile her türlü atıklardan) elde edilen tavuk yemleri ile beslenen civcivler varya 40 günde delirtilerek büyütülen (2 kg’a çıkarıp normalde 6ayda bu kiloya geliyor) markette (beyaz et sağlıklıdır slagonuyla) 3 ila 4 tl’ye bize gazlayanların etini yersek Beyaz et sağlıklı mıdır?

Sorarım şimdi size ey ahâli: Helal olan ve de bağışıklık sistemimizi güçlendiren, şifa veren özelliğini bize ayetle bildirilen BAL’ı yersek kaç tane hastalık bize zarar verir?

Sorarım şimdi size ey ahâli: Haram helâl kavramlarını bağıra bağıra insanlara anlatmazsak “kurunun arasındaki yaş odun da yanar” misali bizde yanmazmıyız?

Bütün insanlığın bu HARAM VE HELAL kavramlarını anlaması dileğiyle!

Allah’a emanet olun

Kalın sağlıcakla


1 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

elinize sağlık ALLAH bir şeyi haram kılmışsa bunun insanliğa bir zararı vardır elbet